HARGA PROTON S50 (Tarikh Pelancaran Di Malaysia & Interior)

HARGA PROTON S50 (Tarikh Pelancaran Di Malaysia & Interior)

HARGA PROTON S50

Terkini Proton telah melancarkan model sedan terbarunya iaitu Proton S50. Mesti anda ingin mengetahui bila tarikh pelancarannya kan? Disini kami akan kongsikan juga kepada anda interior dan esterior serta kadar harga model Proton S50 ini, semoga membantu.

 

TARIKH PELANCARAN PROTON S50

Setelah pelancaran Proton X70 pada tahun 2019 dan Proton X50 pada tahun 2020, dijangkakan pada tahun 2023 nanti Proton akan melancarkan model sedan baru yang dikenali sebagai Proton S50 bagi menggantikan Proton Waja atau Proton Preve.

 

PROTON S50 SPESIFIKASI

Menurut sumber, rekaan asal kereta ini menggunakan model kereta Geely Emgrand dan telah direka semula dengan memasukkan DNA Proton ke dalam kereta sedan ini yang berada di antara segmen B dan C.

Ini menguatkan lagi dakwaan di mana, sebuah kereta camouflage yang sedang diuji dilihat oleh orang awam menggunakan model Geely Emgrand.

 

EXTERIOR & INTERIOR PROTON S50

Berikut adalah merupakan gambaran exterior dan interior bagi model sedan Proton S50 ini:

PROTON S50

EXTERIOR & INTERIORGAMBAR
Pada bahagian bumper hadapan, Theo masih mengekal rekaan yang sama pada Geely Emgrand.
Pada bahagian gril belakang telah menggantikan vertical slats dengan rekaan Infinite Weave yang telah menjadi ‘trademark’ sejak model Proton X70 lagi.
Rekaan dalaman Proton S50 yang lengkap dengan paparan skrin infotainmen, digital instrumen kluster pada dashboard dan stereng lengkap dengan butang pelbagai fungsi.
Ruangan dalam kabin nampak lebih premium dan eksklusif dengan pengunaan tekstur kulit pada beberapa bahagian dalam kereta, sesuai dengan permintaan terkini di pasaran Malaysia.

 

REVIEW PROTON S50

Berikut video penuh bagaimana proses rendering Proton S50 dibuat melalui pautan di bawah:

 

HARGA PROTON S50

Kepada peminit peminat Proton menjangkakan harga sedan ini lebih murah dan mampu milik untuk rakyat Malaysia berbanding model yang seangkatan dengannya.

Senarai harga S50 belum dikeluarkan memandangkan model ini belum dilancarkan secara rasmi. Walaubagaimanapun, kita tunggu kenyataan rasmi dari Proton untuk mengetahui harga sebenar setelah ia dilancarkan secara rasmi nanti.

NOTA: Info lanjut akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

 

ARTIKEL LAIN

HARGA SERVIS KERETA PROTON (Saga Preve Exora Perdana Ertiga Persona X70 X50)

Leave a Comment